Kurskatalog


Sök

  
 

 • B-tränarlicensutbildning Svensk Travsport

   B-tränarlicensutbildning Svensk Travsport

  Online

  En licensutbildning är både praktisk och teoretisk och ger dig en god kännedom om travsporten. Du får bland annat insikt i vad det innebär att ha ansvar för och träna travhäst för travtävlingar, arrangerade av travsällskap anslutna till Svensk Travsport, så kallade offentliga tävlingar. Kursen är uppdelad i 7 kapitel och inleds med kapitel 1 som handlar om Svensk Travsport.

 • Framtidens vinnare - att föda upp en travhäst!

   Framtidens vinnare - att föda upp en travhäst!

  Online

  Handfasta råd av Johan Hellander, stuterichef och veterinär på Menhammar Stuteri.

 • Hästavelkurs - Din väg till Föl

   Hästavelkurs - Din väg till Föl

  Online

  Din väg till föl är en webbaserad kurs som vänder sig till dig som redan avlar eller står i begrepp att ta ditt första föl, oavsett ras. Du kommer att få inblick i olika situationer och möjliga problem inom hästavel. Du kommer också att få lyssna på andras erfarenheter och lära dig förstå viktiga samband.

  Kursen är uppdelad i fem kapitel, de finns i menyn till vänster. Varje kapitel innehåller avsnitt med teori och testfrågor som knyts ihop med hjälp av bildspel i form av en berättelse.

 • Svensk Travsports banskötarutbildning

   Svensk Travsports banskötarutbildning

  Online

  Den här utbildningen ska ge en god grund för alla som jobbar med banskötsel på någon av landets travbanor. Genom den här utbildningen får du ta del av det som du behöver ha kännedom om för att skapa skonsamma underlag för våra travhästar.

 • Vår travsport

   Vår travsport

  Online

  Vår travsport är en utbildning som handlar om hur Svensk Travsport är uppbyggt. Vem äger vad? Hur jobbar styrelsen? Vad är hästvälfärd? Och mycket mer.